Balatonfelvidéki Parasztkúria eladó

  • 59000000 Ft
  • Published date: 2017/05/03
    • Balatoncsicsó, Veszprém megye, Hungary

A Balaton-felvidék festői környezetében, csendes helyen, Dörgicse és Óbudavár között a Bád hegyen (Balatonfüred kistérség) 6924 m2 körülkerített, füves területen álló parasztkúria eladó. Az épület 2005-ben teljes egészében, alapjaitól eredeti stílusában újjá épült, a kétszáz éves donga boltozatos borospince rész felújításával egyidejűleg. Az épület kétszintes, mindkét szint külön bejárattal ellátott, a házon belül lépcsővel összekötött. A nyílászárók egyedi gyártású, pallótokos valódi fából készültek. A tetőzet biztonsági duplasoros cserepes. Az épület összes hasznos alapterülete 130 nm2. Amerikai konyhás, két fürdőszobás. A tetőtér gerendás mennyezetű, 3 m belmagasságú, gipszkartonnal három helyiségre osztott. Áll egy festőműteremnek épített, világos, 35 m2 alapterületű részből, valamint egy 30 m2-es szobából és egy kisebb fürdőszobából. A maradék kispadlás raktárként funkcionál. A földszinten a borospince nappalinak kialakított, szigetelt, padlózott. A földszinten találhatóak az amerikai konyha, mely szintén gerendás mennyezettel rendelkezik, valamint itt található még egy kisszoba és egy fürdőszoba. Az épület falai 60-80 cm-es eredeti Balaton-felvidéki terméskő, helyenként tégla+kő. A házhoz saját vízkitermelő csőkút és kútgépészet tartozik. A dupla kémény kandallók, cserépkályhák bekötésre alkalmas szabvány szerint készült. Az épület passzívházként működtethető. Az alternatív energiaforrások alkalmazásához igazított villamos hálózattal épült, mely telepítés esetén egy főkapcsolóval az egyedi áramellátásra átkapcsolható. Szélessávú internet, kábel tv, házhoz jövő posta van. Az ingatlan egész évben, időjárástól függetlenül kényelmesen lakható.
Az ingatlan alkalmas nyaralónak, családi háznak, szálláshelynek, vendégháznak, vállalkozásnak, alkotóháznak, városból kiköltöző vidéken újrakezdőknek. A terület déli domboldal, így levendula telepítésre, gyümölcsös létesítésére is kiváló. Az épület a városi kényelmet nyújtja természeti környezetben, energiatakarékos megoldások lehetőségével. A házhoz tartozó terület adottságai kiválóak hobby állattartásra is (pl. ló, kecske). A területen 6 db nagy méretű, jól termő diófa található, a földterület egésze zöld, füves, enyhén lejtős, kellemes domboldal, négyzet alakú. A Balatoni-kék túra és a Balatoni-kerékpárút útvonala mentén fekszik, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védett természeti környezetében. Az ingatlanról a környező dombok festői látványa tárul elénk és minden irányban kiemelt látványosságokhoz vezető túraútvonalak találhatóak. (Halom hegyi kilátó, Balázs hegyi Szent Balázs Templomrom, Dörgicsei romok, Herendi forrás stb.)
Az ingatlan megközelítése autóval és tömegközlekedéssel is kiváló. A Balaton part 5 km-re fekszik. A legközelebbi bolt, étterem, iskola 3 km-re található. A főút a 71-es és a 77-es autóutakat köti össze és teljes hosszában újjáépített. Az ingatlan 500 m-re van a főúttól, a bekötőút kiépített, felújított, murvás, elején távolsági buszmegállóval.
Ára ötvenkilencmillió forint. Ingatlanközvetítő ne hívjon!


A hirdető telefonszáma: +36703114494

Fontos információ

  • Kerüld a csalókat, fizess PayPal segítségével
  • Soha ne fizess névtelen fizetési szolgáltató segítségével
  • Ne vásárolj külföldről, vagy adj el külföldre.
  • Ez az oldal soha nem vesz részt semmilyen tranzakcióban, és nem bonyolít le fizetéseket vagy szállítást, nem kínál letéti szolgáltatásokat, és nem kínál "vásárlói védelmet " vagy "eladói tanúsítványt "

Kapcsolódó hirdetések